De 16e editie van de LeidenWalk keert na een jaar afwezigheid terug op de evenementenkalender van Leiden. Op zondag 21 april 2024 organiseert ProKwadraat dit sportieve wandelevenement voor de 16e keer. Op deze dag vol sportiviteit en gezelligheid hebben deelnemers de keuze uit wandelroutes van 5, 10 of 20 kilometer.

Wandelen blijft een geliefde activiteit, omdat het buiten plaatsvindt, sportief is en zowel individueel als in groepsverband kan worden gedaan. Op deze prachtige voorjaarsdag, wanneer de bomen in bloei staan en de tuinen tot leven komen, kunnen gezinnen samen de 5 kilometer lange (puzzel)wandeling maken, inclusief spannende doorgangen en uitdagende puzzels en vragen. Voor degenen die liever een langere afstand afleggen, is er een route van 10 kilometer uitgestippeld, terwijl de doorgewinterde wandelaars kunnen kiezen voor de 20 kilometer lange tocht. Voor ieder wat wils dus.

Inschrijving is mogelijk via de website van Leiden Walk. Het evenement start en eindigt bij Stadsparkeerplan, Haagweg 8, Leiden. ProKwadraat organiseert naast de LeidenWalk ook de 100 Bruggenloop, die dit jaar op 21 en 22 september 2024 zal plaatsvinden.