Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september vindt de dertiende editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit unieke evenement vaart het publiek tijdens de schemering en de daaropvolgende duisternis in boten door de grachten en singels van Leiden en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal. Theatraal Leiden op zijn best.

Veel Leidse makers

Voor deze dertiende editie is het gelukt om een grote meerderheid van Leidse makers te verbinden aan ons festival. Theatergroep Domino zal in hun voorstelling NADER een caleidoscopische performance presenteren, geïnspireerd op het Regenboogkunstwerk van Koen Hauser. Voor wie altijd al nieuwsgierig was naar DE GEHEIME ONTMOETING VAN MAGDALENA MOONS EN LEGEROVERSTE VALDEZ heeft Theaterbron.nl een intrigerende historische dialoog geconstrueerd over het keerpunt in de belegering van Leiden. In de dansperformance RISE van Dance Company The Kitchen zijn we getuige van een fantasierijke ceremonie als eerbetoon aan de krachten van het universum. Anika van de Wijngaard en Jos Agasi trakteren ons met VOER VOOR VISSEN op een installatie van beeld en geluid met een persoonlijk verhaal over generatieverschillen. Naast deze vier Leidse collectieven, zal KINGFISHER SKY ons meenemen in een samensmelting van Keltische folk, wereldmuziek en akoestische rock. Duik mee in dit uiterst gevarieerde en uitdagende programma. 

De verwondering

Schemerstad is een van de meest spraakmakende theaterevenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe verwonderaars die zich willen laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht.

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Meer informatie over het festival, aanvangstijden en het bestellen van kaarten, is te vinden op www.schemerstad.nl.