Basic CMYKOok dit jaar zal de Nacht van Rembrandt zich afspelen op het kunstencentrum Haagweg 4. Met een divers programma van expositie en lezing, theater en muziek wordt Rembrandt geëerd en hedendaagse kunst getoond. Traditiegetrouw wordt het evenement afgesloten met de kranslegging om middernacht bij het borstbeeld van Leidens beroemdste schilder aan de Witte Singel.

De Nacht van Rembrandt is een hedendaagse ode aan de schilder die in 1606 in Leiden geboren werd. Georganiseerd door ProKwadraat in samenwerking met Galerie Diana Lepelaar is het een afwisselende avond, die begint met de prijsuitreiking van de schilderwedstrijd “Wild of fijn”. Alle ingezonden werken worden die avond geëxposeerd. Vervolgens krijgt het publiek een palet van activiteiten voorgeschoteld. Kunsthistorica Els de Baan bespreekt de betekenis van de neusdoek, altijd in handen van vrouwen,  in schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Onder de titel The Rembrandt Living Jukebox zullen sopraan Henriëtte van Rijn en luitist Wouter Lucassen 17e-eeuwse verzoeknummers spelen. En diverse keren zullen opnames plaatsvinden van het bekende programma van de publieke omroep Tussen Kwast en Kwatsj, waarin we feiten en meningen van elkaar proberen te onderscheiden.
Vanzelfsprekend zit ook een aantal kunstenaars klaar in hun ateliers om u te ontvangen en te vertellen over hun werk.
De Nacht van Rembrandt speelt zich in Haagweg 4 af op 14 juli tussen 21.00 en 23.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.nachtvanrembrandt.nl.