draaiorgeldag 2013

LEIDEN – Op zaterdag 11 mei 2013 vindt tussen 10.00 uur en 16.30 uur de vijftiende editie van de Leidse Draaiorgeldag plaats in de Hooglandse Kerk. Op die dag zullen vele draaiorgels hun geluid laten horen. De toegang is gratis.

Tijdens de Leidse Draaiorgeldag worden een groot aantal draaiorgels uit de omgeving van Leiden in en om de Hooglandse Kerk opgesteld waarmee de verscheidenheid aan draaiorgels wordt getoond van de piermendten dat nog in Nederland aanwezig is. Boodschap van de dag: zuinig zijn op dit erfgoed. De Leidse Draaiorgeldag is bovendien de opening van het toeristenseizoen van de Hooglandse Kerk. De kerk is tijdens de Leidse Draaiorgeldag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Speciaal voor deze dat zijn diverse nieuwe boeken geproduceerd die vanzelfsprekend ten gehore worden gebracht.

De Leidse Draaiorgeldag kwam al een keer in het Guinness Book of Records terecht. In 2008 kwamen 82 orgels bij elkaar. Dit record is nog steeds niet gebroken. Meer informatie op  www.draaiorgeldag.nl.