BIGGGOp zondagmiddag 31 augustus wordt voor de derde maal een Smallbands Festival georganiseerd in de Pieterswijk. Ook dit jaar valt er weer veel muzikaal te genieten en kenmerkt de programmering zich door grote diversiteit aan muziekstijlen. Een aantal toppers zijn; het Trio Soerjadi- Kanter met de broer van Wibi Soerjadi op piano (ARS Aemula), trio Vidalita zal een aantal unieke kinderconcerten geven waarbij de luisterraars op een muzikale Wereldreis worden getrakteerd. De musical ster Margot Giselle is met haar trio Jazzy Sketches te bewonderen in de tuin van het Atelier van schilder Willem van Scheijndel. Het Duo Zortea (cello – klassiek gitaar) in het Prentenkabinet beloofd ook iets bijzonders te worden. Dit jaar is de veelzijdige blinde pianist zanger Bert Louissen ook weer van de partij. Op het Pieterskerkplein speelt o.a. the Hot Club Experiment overwegend eigen composities in een Hot Club de France bezetting.

Een aantal Leidse coryfeeën mag natuurlijk ook niet ontbreken; zo kunt u luisteren naar het trio Heemskerk, Koenen & Van Pijlen in het Prentenkabinet en de band Drie Ons Kilo Ponders van ex-Kayak drummer en enthousiaste muzikale duizendpoot Charles Schouten in het Eco Cafe Sijthoff (Doezastraat 1b).

Er wordt net als vorig jaar met de “Cultcoin” gewerkt – waarbij u voor de prijs van een kopje koffie kan genieten van de beste muziek – hiermee steunt u culturele leven in Leiden.

Verder valt dit Smallbands Festival dit jaar samen met de Rrrollend Leiden (Pieterskerkplein), de Vintage Markt (Gerecht) en het Verrassende Winkel Weekend. Alle reden dus om op 31 augustus richting Pieterskerk (Leiden) te komen.

Afterparty v.a. 19.00 uur in Sijthoff Eco Café (Doezastraat 1 B)met een concert van de Frits Landesbergen Bigband

Voor meer info www.biggg.nl

BIGGG! Smallband-festival wordt georganiseerd door Smallbands.nl en ProKwadraat en wordt ondersteund door stichting CTV Zuid-Holland, gemeente Leiden en Fonds 1818.