Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie, maar desondanks zijn er nog heel wat mooie fietsroutes te ontdekken. Een uitgave van ProKwadraat maakt dat mogelijk: Met de fiets op stap, 20 fietsroutes langs stad en land.
De fietser wordt aan de hand van het knooppuntensysteem de weg gewezen en krijgt bovendien informatie over bezienswaardigheden onderweg. Zoveel mogelijk is het vertrekpunt een  TOP (Toeristisch Overstap Punt) of een Fietsers Welkom-locatie, een restaurant dat speciale voorzieningen heeft voor fietsers.Zowel meer stedelijke gebieden zoals Den Haag en Rotterdam als de landelijke omgeving komen in deze routes aan bod.
Het boekje is uitgebracht in een handzaam formaat en bovendien goed beschermd tegen natte weersomstandigheden.Deze uitgave is verkrijgbaar bij www.routemakers.nl en bij het Visitor Center in Leiden en kost € 9,95.
Het boekje maakt deel uit van het door stichting CTV Zuid-Holland uitgevoerde project ‘Fietsopstappunten’ dat werd ondersteund door de provincie Zuid-Holland. Meer informatie over fietsen in Zuid-Holland vindt u op www.metdefietsopstap.nl.