BIGGG! smallband festival, verfijnde muziek op verfijnde plekken

De mooiste wijk van Leiden is de Pieterswijk. De monumentale panden en het Pieterskerkplein zullen op zondag 23 augustus 2015 het decor zijn voor minstens zo mooie muziek. Het muziekfestival BIGGG! smallband festival biedt een keur aan zogenaamde smallbands, kleine muziekensembles die niet of nauwelijks versterkt zijn. Alle genres kunnen aan bod komen, van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot jazz. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: kwaliteit en kleinschaligheid. Het publiek zal van het ene naar het andere recital kunnen wandelen en tussendoor even kunnen genieten van een drankje op één van de terrassen.

Keur van artiesten met o.a. Frans van Deursen

Frans van Deursen zingt Leo VroomansTijdens BIGGG! smallband-festival vinden er bijzondere optredens plaats. Acteur en zanger Frans van Deursen liet gedichten van Leo Vroman toonzetten en zal ze tijdens BIGGG! ten gehore brengen. Vertrouwde artiesten als Lizzy Ossevoort (jazz) en Bert Louissen (alles) staan naast verrassende nieuwkomers als de pianovirtuoos Anto Bayram Karamenderes en fado-zanger Tomane Severino. En speciaal voor kinderen én volwassenen geeft violiste Marieke de Bruijn een concert rond Vivaldi’s Vier Jaargetijden.

Monumentale panden

De optredens zullen in monumentale panden plaatsvinden en bieden zo een buitenkans om al dat moois eens van binnen te bekijken. Maar niet alleen dat: het hele decor in combinatie met de hoogwaardige ensembles staat garant voor een sfeervolle middag waarbij het motto “minimaal volume, maximale sfeer” waargemaakt zal worden.

Voor de financiering van dit festival wordt gebruik gemaakt van donatiebussen waarbij de bezoekers van het festival na het bezoek van een concertje gevraagd wordt een bijdrage te doen.

BIGGG! smallbandfestival wordt georganiseerd door Smallbands.nl en ProKwadraat, de organisator van o.a. Schemerstad. Meer informatie over dit nieuwe evenement kunt u vinden op www.biggg.nlKlik hier om het programma te downloaden.