Op 26 augustus zal de Leidse Pieterswijk, met haar monumentale gebouwen en tuinen, voor het vijfde jaar het toneel zijn voor het BIGGG! Smallbandfestival. Een keur aan muzikanten laat de mooie locaties spetteren met klanken uit de hele wereld. Smallbands.nl en ProKwadraat tekenen weer voor de organisatie.

Verfijnde muziek op verfijnde plekken, dat is het motto van het BIGGG! smallband-festival. De plekken zijn altijd weer bijzonder, zoals dit jaar de cultuurtuin van de Stadsgehoorzaal en verschillende huizen aan de Pieterskerkgracht. De muziek is divers en spannend, uiteenlopend van Salsa tot Balkan, van klassiek tot pop en van jazz tot latin. De grote charme van het BIGGG! smallband-festival is, ondanks zijn naam, de kleinschaligheid van de optredens. Het publiek zit in informele sfeer vlak bij de muzikanten. Soms ingetogen luisterend, maar soms ook dansend op vrolijke tonen. Ieder optreden is een feestje dat muzikanten en publiek samen maken. Meer dan 20 acts geven acte de présence waaronder The Novelties (sax en Klarinet kwintet spelen 30er jaren muziek), Frenk van Meeteren (jazz & bluegrass), Jeroen van Helsdingen kwartet (jazz-fusion), The New Conrad Miller Trio (allround jazz), Wim den Herder & Alex Gunning (virtuoos fingerpicking gitaar duo) en Trio Tangata (tango).

Speciaal voor kinderen is er op het Pieterskerkplein de kindervoorstelling de Boerenshow van duo Ted & Tilly en voor de ouders en andere bezoekers van BIGGG! een gezellig terras. Kijk voor het programma op www.biggg.nl. BIGGG! werkt met donatiebussen maar er kan ook een passe-partouts gekocht worden. Tot 12 augustus € 10 en daarna € 12.