Ook in 2014 organiseert ProKwadraat-Groepswijzer.nl weer een aantal spannende culturele, sportieve en culinaire evenementen in Leiden en omgeving. Kaarten voor een aantal van deze evenementen zijn hier te koop Op een rij:

13 april: LadiesWalk

De wandeling speciaal, maar niet alleen voor vrouwen zal alweer haar zesde editie beleven. Deze keer voert de 20 kilometer naar het noorden, richting Warmond en de Kaag. De 10 kilometer blijft dichter bij de stad, terwijl in 2014 voor het eerst wandelingen van 5 kilometer onder leiding van een gids worden aangeboden.

10 mei: Leidse Draaiorgeldag
Op 10 mei verzamelen alle draaiorgels van Leiden en de wijde omstreken zich weer in de Hooglandse Kerk voor een potpourri van alle

LadiesWalk-2014

denkbare muzieksoorten.

11 mei: Lentebierwandeling
Het voorjaar begint pas echt als de frisse lentebieren hun opwachting gemaakt hebben. Geniet van bijzondere bieren van kleine Nederlandse brouwerijen tijdens deze wandeltocht door de Leidse binnenstad van kroeg naar kroeg.

23 en 24 mei: Schemerstad
Het spraakmakende theaterevenement langs het Leidse water keert terug voor de vijfde editie. Nieuwe en fascinerende stukken, speciaal geschreven op de locatie, zetten Leiden in een ander licht.

22 juni: 2e Proeftocht Leiden thema: ‘zomer’.Proeftocht-met-foto
Een smakelijke culinaire wandeling door de Leidse binnenstad. Aan de hand van een wandelroute gaat de bezoeker van gerecht naar gerecht. Vijf kleine gangen in vijf verschillende restaurants en bij iedere gang een glas bijpassende wijn. Deze eerste editie heeft als thema de klassieke keuken.

14 juli: Nacht van Rembrandt
Klokslag middernacht zal de beroemdste zoon van Leiden geëerd worden tijdens de feestelijke kranslegging bij zijn borstbeeld.

Lentebierwandeling-2014

BIGGG

31 augustus: BIGGG!De intieme concertjes van kleine ensembles op bijzondere locaties rond de Pieterskerk zal zijn tweede editie beleven. Opnieuw bijzondere luisterervaringen in

Schemerstad-banner-2014

een informele sfeer.

9 november: Bokkenwandeling
De tijd voor de zwaardere bieren is aangebroken. Maak kennis met de bockbieren van een aantal kleine Nederlandse brouwerijen.

 

Kijk voor meer informatie voor Evenementen 2014 Leiden op www.prokwadraat-groepswijzer.nl

Bokkenwandeling-2014