De finale is een echte gala-voorstelling. Zeven acts zullen hun opwachting maken in de oudste (en in Leiden zeggen we mooiste) schouwburg van Nederland: De Leidse Schouwburg. Aanvang: 20.00 uur.

Finalisten Leids Festival van het Levenslied

De finalisten voor de finale zijn. Hugo Choufour, Robert van Hemert, Schering en Inslag, Christa Kerdijk, Leidsche Henky, Randy Blommaert en Ray Benjamin. De finalisten doen allemaal twee nummers. Een eigen nummer en een klassieker. Meezingen is toegestaan of beter gezegd gewenst. De klassiekers (‘Hij was maar een clown’, ‘De glimlach van een kind’, ‘De Vlieger’, ‘Je veux l’amour’, ‘Geef mij maar Amsterdam’, ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Mexico’) worden begeleid door het Trio Kees van Zandwijk.

Wesley Klein tijdens het juryberaad

Tijdens het juryberaad zal Wesley Klein optreden. Wesley deed meerdere malen mee aan het Leids Festival van het Levenslied en werd in 2004 tweede en won in 2007. Wesley behoort na zijn landelijke doorbraak in Popstars tot één van de meest geboekte artiesten van Nederland.

Naar de finale

Kaarten voor de finale zijn online te koop bij de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal. De kaarten kosten € 15 en zijn inclusief garderobe. Koop hier de kaarten.