Op dinsdag 11 oktober wordt de kennis van Leidse kennisteams getest in diverse Leidse cafés. In het kader van het Kennisfestival Leiden vinden dan de voorrondes plaats in café Lemmy’s, Sociëteit De Bucht, English Pub North End en café ’t Keijzertje. Teams van 4 personen zullen zich buigen over uiteenlopende vragen op het gebied van wetenschap, beeldende kunst, geschiedenis, muziek en trivia. De winnende teams gaan door naar de grootse finale op 29 oktober in het Volkshuis.

Teams kunnen zich inschrijven op www.kennispubquiz.nl.

Leiden is een universiteitsstad en barst dus van de kennis. Toch? Deze stelling wordt nu getest tijdens het Kennisfestival Leiden. In de ambiance van verschillende cafés wordt een traditionele pubquiz gehouden, waaraan teams van vier personen deel kunnen nemen. Deze pubquiz is de voorronde van een uitgebreide finale, waarin de winnende teams uit de voorronde en deelnemers aan de Leidsch Dagblad quiz gaan strijden om de titel “Slimste Team van Leiden”.

De kennis die getest wordt zal breed zijn en betreft zowel de exacte vakken als kunst en literatuur, dus teams dienen van alle markten thuis te zijn.