Onder het motto ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ voert ProKwadraat alsnog het programma van de door regen afgelaste zondag van de Leidse Waterdagen uit. Op zondag 2 september 2012 zullen boten met daarop uiteenlopende acts door het centrum van Leiden varen en het publiek op terras, brug en walkant vermaken. Het programma duurt van 13.00 tot 16.30 uur en zal onder andere bestaan uit: The Amazing Stroopwafels, Leids Dichtersgilde, Huub de Vriend, Afrit 5 en de FortnightSwing Bigband.

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, etc. Ja, zelfs bij mensen thuis – en dit keer ook op de boten van de Leidse Waterdagen. The Amazing Stroopwafels zijn onder andere bekend van de liedjes ´Ome Kobus´, ´We gaan naar Frankrijk´ en ‘Oude Maasweg’.

Leids Dichtersgilde en Huub de Vriend
Namens het Leids Dichtersgilde treden Egon Snelders, Susanne Metaal en Han Ruijgrok op.

Dit trio bezet de dichtersboot en zal vanaf het water voor de terrassen voordragen uit eigen werk. Dit zijn drie ervaren dichters die geregeld optreden in het Nederlandse taalgebied. Zij hebben diverse poëziebundels op hun naam staan. Ook verschenen hun gedichten in diverse bloemlezingen. Han Ruijgrok trad enkele malen op voor radio en tv.  De voordrachten worden muzikaal omlijst door (jazz-)pianist/componist Huub de Vriend.

Afrit 5

Afrit 5 is dé vertolker van de Happy Soul, een luchtige, toegankelijke en dansbare muzieksoort. Dit alles wor dt gebracht door een tien-koppige formatie met een pakkende groef. Afrit 5 gaat over verloren liefdes, een blauwtje lopen, teloor gegane vriendschappen, maar ook over zinderende achtbaanritten, dames romiger dan dipsaus en natuurlijk het Funky Drasland. Afrit 5 is vaste gast op de Parade en was de slotact op het Boekenbal.

FortnightSwing Bigband

Het was maar de vraag of de FortNightSwing Bigband op één van de boten zou passen. Het 25-koppige gezelschap uit Meijdrecht speelt hedendaagse hits afgewisseld met big band klassiekers en evergreens; een tijdloos en gevarieerd repertoire van blues-, swing-, rock- maar ook pop-, soul- en disconummers zorgen voor herkenbaarheid en meedeinend publiek op de kade.

 Meer informatie over de programmering en route op www.leidsewaterdagen.nl.