De 8e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk zal dit jaar op zondag 19 april 2015 wederom starten bij het Museum Volkenkunde in Leiden. Er zijn wandelingen uitgezet van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving. Thema is dit jaar Kruip-door-sluip-door waarbij de kleinste straatjes, watersteegjes en achterommetjes worden bewandeld. Ook is dit jaar de 5 kilometer,  een stadswandeling door Leiden onder leiding van een stadsgids van Groepswijzer.nl. Na afloop krijgt iedere deelnemer een goodiebag.

Uitgebreid routeboekje in plaats van uitpijlen
Gezien het thema van LadiesWalk is dit jaar gekozen voor een uitgebreid routeboekje in plaats van het uitpijlen van de wandeling. In het routeboekje komen naast de route ook de historie en andere leuke wetenswaardigheden aan de orde.
 
Museum Volkenkunde unieke startplek
Met de museumtuin van Museum Volkenkunde heeft de Groepswijzer.nl LadiesWalk een droomlocatie gevonden. Een prachtige tuin die ook nog eens op loopafstand van het station en diverse parkeerterreinen is gevestigd. Deelnemers aan de LadiesWalk krijgen na de wandeling op vertoon van hun routeboekje op de dag zelf de gelegenheid gratis het museum te bezoeken.
Stadswandeling door Groepswijzer.nl gidsen
Ook dit jaar is er een stadswandeling van 5Km door de Leidse binnenstad onder leiding van een gids. Hoofdsponsor en stadswandelspecialist Groepswijzer.nl stelt vijf gidsen beschikbaar die een aantal rondwandelingen verzorgen. Een groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers.
Het goede doel: Inloophuis Scarabee
Inloophuis Scarabee is er voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Scarabee biedt een luisterend oor en helpt waar mogelijk. Van elke deelnemer gaat € 1 naar dit goede doel.
Inschrijving
Inschrijven kan tijdens de voorverkoop voor de LadiesWalk kan tot 12 april 2015 voor € 9,50 via www.ladieswalk.nl of op zondag 19 april tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij de inschrijfkraam in de museumtuin van Museum Volkenkunde voor €11,50. De stadswandeling met gids kan alleen bij voorinschrijving worden geboekt, hiervoor geldt een toeslag van € 3. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.ladieswalk.nl.