Na boekje, site en youtube kanaal nu ook een app!

Vorig jaar lanceerde ProKwadraat de wandeling OPENBARING waarbij kunst in de openbare ruimte in Leiden werd voorzien van bijpassende audio- en video fragementen. Door middel van een wandelboekje in combinatie met QR-codes kon de bezoeker een wandeling maken door de binnenstad en op locatie de fragmenten beluisteren. Hiernaast zijn er een mobiele site en het youtube-kanaal om de route te volgen. De wandeling is nu ook online verkrijgbaar via het platform izi.travel/nl en als app. Izi.travel is een online-platform wat audio-routes aanbiedt over de gehele wereld. De app en de inhoud van OPENBARING zijn eenvoudig thuis, in een hotel of via gratis wifi in de stad te downloaden voor offline gebruik waarbij de verhalen via GPS op straat geactiveerd. De app is te downloaden op izi.travel/nl/app en is beschikbaar voor I-phone, Android en Windows Phone. 

OPENBARING LEIDEN

Een wandeling in beeld en geluid Beeldende kunst in de openbare ruimte… zo worden standbeelden en andere kunstobjecten in een stad aangeduid. Het zijn al die grote en kleine beelden, waar we dagelijks langskomen en die we allang niet meer zien. Niemand heeft ons gevraagd of we het mooi vonden, niemand heeft ons verteld wat de bedoeling van het werk is. Soms is dat glashelder, soms is het raadselachtig. We zien het allang niet meer… de kunst slijt zijn levensdagen in stilte. Deze wandeling doorbreekt die stilte en voert u langs een aantal kunstwerken in de openbare ruimte. Bij ieder werk laten we u iets horen of zien, dat geïnspireerd is op het object. Soms legt het iets uit, soms vult het aan, soms zet het aan tot nadenken, soms bepaalt het de sfeer. Maar steeds is het een openbaring. Naast de beeldende kunst telt Leiden ook meer dan honderd muurgedichten, aangebracht door de Stichting Tegenbeeld. Deze gedichten van over de hele wereld vormden de inspiratie voor componist Huub de Vriend om een aantal van deze teksten te toonzetten. Ook die liederen worden u aangeboden op de route.

(Mogelijk) gemaakt door:

De Audio- en videoproductie bij beeldende kunst werden verzorgd door Laurens Mingelen, Nicolaas Duin, Iman Pieter Duin. De muziek bij muurgedichten zijn composities van Huub de Vriend, m.u.v. O (Jan Eijkelboom) door Niels Vermeulen en uitgevoerd door Streetfable, bestaande uit Carolien Devilee (mezzosopraan), Ariëlle van Eijsden (fluit), Frits Heimans (saxofoon), Marius Beets (bas), Huub de Vriend (piano). Het project OPENBARING werd mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Fonds 1818, het WOZ-fonds en CTV Zuid-Holland en werd uitgevoerd door ProKwadraat.