golden fall van Marijn Tinga bij de Koornbeursbrug

De Lijsbethbrug is de laatste brug waar kunst aan te zien is in het kader van het Schemerbruggen project. De brug bevind zich op de Oude Singel, tussen de Lakenhal en het Scheltemacomplex. Vrijdag 12 augustus gaat kunstenaar Wendy Bos aan de slag met haar kunstwerk; Robotvogels.

Het thema van Schemerbruggen: molens, wind en stroming heeft Weny Bos aan het denken gezet: “Ik moest meteen denken aan vliegen. Want wie droomt er niet over om te kunnen vliegen? Door het element molens moest ik wel denken aan een soort mechanisch gemanipuleerd of gecontroleerd vliegen.” Door haar fascinatie voor robots kwamen automatisch de gedachten bij haar op om robotvogels te maken.

Haar robotvogels zijn collages van Leidse molens. De vogels zijn op zeil gedrukt en wordt aan twee zijden opgehangen.

Het project Schemerbruggen in het kader van het provinciaal themajaar ‘Leve de Molens!’ wordt ingevuld door een aantal Leidse kunstenaars. Atelier Tinga verzorgt De Hemelpoort in de Herengracht, Golden Fall bij de Korenbrug en Mozes aan de Waaghoofdbrug. Ans Volkers stelt haar videowerk tentoon op het terras van Odessa aan de Nieuwe Rijn, terwijl Reuring!, bestaande uit Julia van Adrichem en Paul Bouter, een polder heeft gemaakt onder de Nieuwsteeg brug. Daarnaast heeft fotografe Irene Cécile haar werk aan tien bruggen door de stad bevestigd in de vorm van kaarten. Voor de verzamelaar.

Informatie en route zijn verkrijgbaar bij o.a. het Visitor Centre Leiden, de rederijen en bootverhuren en de omliggende jachthavens. Schemerbruggen is te bewonderen tot eind augustus.