Zangers en zangeressen van het Nederlandse levenslied worden uitgenodigd voor het Leids Festival van het Levenslied. Deelnemers aan de voorronde maken kans op een plek in de finale op het podium van de Leidse Schouwburg.

Het levenslied kent een rijke geschiedenis met grote namen als Mary Bey, de Zangeres zonder Naam, die in 1919 in Leiden geboren werd. In 2019 zal haar honderdste geboortejaar gevierd worden in Leiden en nu is er alvast een opmaat voor dat jubileumjaar. Na 9 jaar afwezigheid is het Leids Festival van het Levenslied terug. Een concours voor het Nederlandstalig lied met een verhaal en een snik.
Het festival nodigt graag iedere ambitieuze zanger en zangeres uit om deel te nemen aan de voorronde op 9 november. Deze voorronde zal heel toepasselijk plaatsvinden in een aantal Leidse cafés. Jury’s zullen de acts beoordelen en maximaal acht artiesten gaan door naar de finale in de Leidse Schouwburg op 9 december! En omdat het levenslied niet enkel historie is wordt iedere artiest gevraagd tenminste één eigen tekst en compositie ten gehore te brengen en daarnaast één klassieker.

Lees de voorwaarde voor deelname op www.levenslied.nl en schrijf je in!