Inmiddels is het een goede traditie: de wandelingen die het Leidsch Dagblad ieder jaar in februari organiseert met gidsen van Groepswijzer.nl. Komende zondag 5 februari kunt u weer kennis maken met bijzondere facetten van de Sleutelstad. Dit jaar is gekozen voor twee thema’s: de Medische wandeling en de Rampenwandeling.
In het eerste thema maakt u kennis met ziekte en genezing door de eeuwen heen. Eigenlijk had de wandeling ook “Van piskijker tot polikliniek” kunnen heten. Vanzelfsprekend speelt de universiteit een belangrijke rol in dit verhaal en zult u gasthuizen, hofjes en dolhuizen passeren.
Als het om rampen gaat kan Leiden een aardig deuntje meeblazen: het Beleg van leiden was nog maar het begin. Daarna volgden zulke onaangename gebeurtenissen als de Kruitramp en de Stadhuisbrand. Maar ook kleinere rampen bleven Leiden niet bespaard.

Er is nog plaats op de volgende vertrektijden: 12.00 uur en 14.00 uur. U vertrekt vanaf het gebouw van het Leidsch Dagblad aan de Derde Binnenvestgracht. De wandeling duurt anderhalf uur.
De kosten bedragen € 8,- voor abonnees van het Leidsch Dagblad en € 9,- voor niet-abonnees. Daarvoor ontvangt u voorafgaand aan de wandeling een kopje koffie en achteraf een aardige attentie.
U kunt zich tot donderdag inschrijven via www.leidschdagblad.nl/acties  of telefonisch bij Groepswijzer.nl: 071-5235530.