Afgelopen zondag zwermden de groepen weer uit over de stad: de Leidsche Wandeling bracht talloze Leidenaars en mensen van buiten de stad op de been.

Het is inmiddels bijna een traditie: in de aanloop naar de lente organiseert het Leidsch Dagblad op een zondag een gezellige wandeling onder leiding van gidsen van Groepswijzer.nl. Dit jaar konden de wandelaars kiezen uit twee thema’s: Ontzettend Leids en Industrieel Erfgoed. Bij het eerste thema maakte men kennis met de puur Leidse volkscultuur en het bijbehorende taaltje. Het industriële erfgoed van Leiden werd in het andere thema onder de loep genomen, van het oude gebouw van Clos en Leembruggen, tegenwoordig bekend als Nieuwe Energie thuisbasis van de redactie van het Leidsch Dagblad, tot de indrukwekkende Meelfabriek.
Reacties waren enthousiast. Doorgewinterde Leidenaars voegden hun persoonlijke herinneringen toe aan dat van de gidsen, waardoor een gezellige uitwisseling van verhalen ontstond. Bijna 300 mensen namen deel aan de Leidsche Wandeling.