Een nieuw boek laat zien dat Leiden meer schilders heeft gehad dan enkel Rembrandt. Veel meer. In Canvas van Leiden, uitgegeven door ProKwadraat, wordt een beeld geschetst van de stad en de schilders die er woonden en werkten.

Het rijk geïllustreerde boek opent met Lucas van Leyden, wiens Laatste Oordeel natuurlijk nog steeds een pronkstuk van de Lakenhal is. Daarna volgt een parade van bekende en minder bekende schilders door de eeuwen heen, die eindigt bij Theo van Doesburg. Daarmee is het boek ook een mooie opmaat voor het Stijl-jaar in 2017. Van iedere schilder is een grote reproductie opgenomen van een schilderij dat in de Lakenhal hangt.
De schrijvers Ingrid Brons en Bart in ’t Veld stellen dat het overdreven is om Leiden te kenschetsen als een stad van schilders. Maar er zijn wel altijd schilders geweest en de geschiedenis van de stad en van de schilders zijn nauw verweven. Zo biedt het boek niet alleen een overzicht van schilders als Jan van Goyen, Frans van Mieris en Floris Verster, maar vertelt het ook 500 jaar geschiedenis van de Sleutelstad.

Het boek is onder andere te verkrijgen bij Boekhandel de Kler, Boekhandel Kooyker, Van Stockum Boekverkopers, VVV Leiden en in de webshop van ProKwadraat-Groepswijzer.nl. Het boek kost € 14,95

Specificaties van het fotoboek:
– Stijlvol tijdloos ontwerp met fraaie genaaid gebrocheerde afwerking.
– teksten in drie talen
– 70 pagina’s in een formaat van 200×285 mm
– Veel foto’s van de schilderijen.
– Consumentenprijs: € 14,95 (incl. 6% btw)
– ISBN 9789079667031

Presentatie Canvas van Leiden (17)Op 30 juni 2016 vond de officiële overhandiging plaats van nieuwe boek ‘Canvas van Leiden, schilders in de Sleutelstad.’ door Bart in ‘t Veld (ProKwadraat) aan Meta Knol (directeur van de museum de Lakenhal) tijdens het ‘Leidsche Plein’ van Leiden Marketing.