Openbaring-voorkant

Moeder en kind 01

Een wandeling in beeld en geluid

 

Beeldende kunst in de openbare ruimte… zo worden standbeelden en andere kunstobjecten in een stad aangeduid. Het zijn al die grote en kleine beelden, waar we dagelijks langskomen en die we allang niet meer zien. Niemand heeft ons gevraagd of we het mooi vonden, niemand heeft ons verteld wat de bedoeling van het werk is. Soms is dat glashelder, soms is het raadselachtig.

We zien het allang niet meer… de kunst slijt zijn levensdagen in stilte. Een nieuwe wandeling doorbreekt die stilte en voert u langs een aantal kunstwerken in de openbare ruimte. Bij ieder werk laten we u iets horen of zien, dat geïnspireerd is op het object. Soms legt het iets uit, soms vult het aan, soms zet het aan tot nadenken, soms bepaalt het de sfeer. Maar steeds is het een openbaring.

OPENBARING voert u met het wandelboekje of de app langs 33 kunstwerken in de openbare ruimte. Door middel van het scannen van de qr-code met uw smartphone met mobiele internetverbinding kunt u de audio- en videofragmenten beluisteren en bekijken.

Naast de beeldende kunst telt Leiden ook meer dan honderd muurgedichten, aangebracht door de Stichting Tegenbeeld. Deze gedichten van over de hele wereld vormden de inspiratie voor componist Huub de Vriend om een aantal van deze teksten te toonzetten. Ook die liederen worden u aangeboden op de route.

Het wandelboekje is te koop bij het Visitor Center Leiden en via de website www.activiteiten-leiden.nl