Wie tijdens het Rapenburgconcert zijn blik over de gevels laat glijden vraagt zich misschien weleens af wat zich in de loop der eeuwen daarachter heeft afgespeeld. Nu is er een kans dat te weten te komen! Groepswijzer.nl biedt op zondag 28 augustus de gelegenheid om een speciale wandeling te maken over en rondom het Rapenburg.
Het Rapenburg was in de 16e eeuw nog een onbelangrijk achteraf-grachtje. Maar in de 17e eeuw, toen het Leiden voor de wind ging, bouwden de rijke kooplieden hier hun huizen en sindsdien is het Rapenburg één van de meest statige grachten van Leiden. De universiteit vond hier haar plek, beroemde geleerden als Boerhaave hielden er hun praktijk, Japan-kenner Siebold sloeg zijn hele collectie op in zijn woonhuis en natuurlijk woonden heel wat telgen van ons koningshuis er tijdens hun studie.
Een gespecialiseerde gids neemt u mee langs al die verhalen, zodat u in het vervolg precies kunt aanwijzen waar Willem-Alexander woonde en waar de oudste bibliotheek van Leiden staat.

€ 4,- p.p.
Duur: 1 uur
Vertrek om 14.00 uur

Vertrekpunt: English Pub North End, Noordeinde 55

Reserveren verplicht via bart@prokwadraat.nl of 071-5233485.