Schemerstad 2014

Op 23 en 24 mei zal Leiden weer in het teken staan van het eerste lustrum van Schemerstad, het theaterevenement langs het Leidse water. Vijf theatermakers uit het hele land bieden het publiek, dat in boten langs vaart, stukken die speciaal gemaakt zijn voor hun locatie. De vijfde editie belooft weer afwisselende en spannende avonden op te leveren.

De line-up van 2014 bevat twee makers die al eerder acte de présence gaven in Schemerstad: Jan Joost Aten presenteerde in 2010 met Dodendageraad en Jente Jong en Hiske Eriks vertoonden in 2013 hun intrigerende voorstelling aan de Hooglandsekerkgracht. Drie nieuwe makers presenteren zich in Schemerstad voor het eerst. AlexP zullen een spel van projecties en geluid laten zien, terwijl Mtg De Koude Kermis een verrassende mix van humor en suspense zullen laten zien. Ten slotte vertegenwoordigen Lieve Lamerichs en Andreia Rodriques de discipline van de dans. Met deze programmering zal Schemerstad weer één van de sterke elementen van de Signatures Cultuurweken zijn.
Het publiek kan meevaren in de gearrangeerde boten of met een eigen boot. Kaarten en meer info op www.schemerstad.nl of bekijk hier de clip met een impressie van Schemerstad 2013.
Schemerstad wordt georganiseerd door ProKwadraat en mogelijk gemaakt door stichting CTV Zuid-Holland, Cultuurfonds Leiden, gemeente Leiden, Fonds 1818 en het Prins Bernard Cultuurfonds.