Op 22, 23 en 24 mei 2015 zal Leiden weer in het teken staan van Schemerstad, het theaterevenement langs het Leidse water. Vijf theatermakers uit het hele land bieden het publiek, dat in boten langs vaart, stukken die speciaal gemaakt zijn voor hun locatie. De zesde editie belooft weer afwisselende en spannende avonden op te leveren.

Drie avonden Schemerstad

Schemerstad is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een locatietheaterspektakel dat zijn weerga in de wijde omgeving niet kent. Met twee uitverkochte avonden in 2014 breidt het festival in 2015 uit met een extra avond. Met een toegesneden programmering op de locaties gaan op 22, 23 en 24 mei 2015 weer meer dan honderd vaartuigen als een carrousel door het water van de Leidse binnenstad. Ook vanaf de kant zullen vele duizenden bezoekers te voet of met de fiets genieten van bijzonder locatietheater.

Programmering

Schemerstad 2015 biedt fascinerende voorstellingen op bijzondere locaties. Theatermakers van naam en faam tonen werk dat speciaal voor Schemerstad gemaakt is. Judith Hazeleger & Koen Kreulen (mime), Laura Liefting (theater), John Schleipen (live-action), Blauwe Uur (projectie) en Cristina Hall (dans) zorgen voor een afwisselende avond met hoogwaardige voorstellingen. Laat u varen langs het aanstormend theatertalent.

Meevaren?

Een avondje Schemerstad is een ervaring om nooit te vergeten. Bezoekers kunnen meevaren in de door de organisatie gearrangeerde comfortabele rondvaartboten. Op de kade wordt men verwelkomd met een glaasje prosecco en onderweg is er een hapje en een drankje en geniet men van vijf overrompelende voorstellingen. Aanvang: 20.15 uur tot 23.30 uur op de Apothekersdijk te Leiden.  Prijs: € 29,50 p.p. Kaartverkoop en info: www.schemerstad.nl. Het is ook mogelijk om met een eigen boot mee te varen. Wees er dan snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Vier Pinksteren in Leiden met de evenementen van Signatures, cultuurweken

Schemerstad maakt deel uit van Signatures, cultuurweken Leiden dat van 22 mei t/m 7 juni 2015 in Leiden wordt georganiseerd. Tijdens het openingsweekend vinden drie bijzondere evenementen plaats zodat men zich geen moment hoeft te vervelen: Schemerstad, Hofjesconcerten en het Openluchthotel Leiden.

Schemerstad is een initiatief van stichting CTV Zuid-Holland en wordt georganiseerd door ProKwadraat. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Fonds 1818, het Prins Bernard Cultuurfonds en de deelnemende rederijen.