Schemerstad: indrukwekkend en hartverwarmend

1750 bezoekers in de boten en honderden kijkers op de oevers: dat was de oogst van drie dagen Schemerstad. En al die mensen genoten van de voorstellingen, die verspreid waren over de mooiste plekjes aan de oostkant van de stad. Op de Oude Rijn speelde zich een drama af, dat zich tussen burlesque en realisme bewoog, terwijl in het Plantsoen een verstild en melancholiek verhaal van Laura Liefting de harten van de kijker verwarmde. Rosa Allessie bracht in het voorbijgaan een sfeervolle en prachtig uitgelichte dans in het Katoenpark, waarna het publiek zich kon vergapen aan de indrukwekkende voorstelling van Blauwe Uur op de Meelfabriek. Acht jaar geleden stond Schemerstad aan de wieg van Blauwe Uur. Na de grote brand in Amsterdam, waar veel materiaal verloren ging, was dit de eerste voorstelling die Blauwe Uur produceerde en Schemerstad is er trots op ook bijgedragen te hebben aan de wedergeboorte van dit bijzondere gezelschap.
Jamie de Groot liet met zijn dansers een intense, krachtige choreografie zien in het Blekerspark en Tall Tales Acrobatics oogstte bewondering met een sprookjesachtige verhaal op grote hoogte.

Schemerstad heeft opnieuw bewezen een levenskrachtig en populair concept te zijn, dat vele mensen kan laten genieten van theater in al zijn vormen.

Organisator ProKwadraat-Groepswijzer.nl kijkt tevreden terug op het evenement dat volgend jaar zijn voorgenomen 9e editie zal beleven. Wij danken alle acteurs, dansers, rederijen, vrijwilligers etc. voor hun medewerking aan de totstandkoming van dit evenement.

Foto’s van Schemerstad 2017 door Marco Hokke:

[srizonfbalbum id=2]