Op 23 en 24 mei zal het weer schemeren in Leiden tijdens Schemerstad. Hét theaterevenement van het jaar zal Leiden verrassen met bijzondere voorstellingen op bijzondere plekken. Van grappig tot zwaarmoedig, van groots en indrukwekkend tot klein en intiem, toont Schemerstad een bont palet van vijf eigenzinnig theatermakers, die zich laten inspireren door typisch Leidse locaties. Schemerstad is uniek en spannend theater op de mooiste plekken langs het Leidse water.

Veelbelovende line-up

De line-up van 2014 bevat twee makers die al eerder acte de présence gaven in Schemerstad: Jan Joost Aten presenteerde in 2010 met Dodendageraad en Jente Jong en Hiske Eriks vertoonden in 2013 hun intrigerende voorstelling aan de Hooglandsekerkgracht. Drie nieuwe makers presenteren zich in Schemerstad voor het eerst. AlexP zullen een spel van projecties en geluid laten zien, terwijl Mtg De Koude Kermis een verrassende mix van humor en suspense zullen laten zien. Ten slotte vertegenwoordigen Lieve Lamerichs en Andreia Rodriques de discipline van de dans. Met deze programmering zal Schemerstad weer één van de sterke elementen van de Signatures Cultuurweken zijn.

Meevaren met Schemerstad

Het publiek kan meevaren in de gearrangeerde boten of met een eigen boot. Kaarten kosten € 29,50 per persoon. Dat is incl.: een bruisend welkomstdrankje op de kade, rondvaart door Leiden met vijf schitterende theaterstukken, programma en een hapje een drankje aan boord. Meer en boekingen op www.schemerstad.nl. Bekijk hier de clip met een impressie van Schemerstad 2013.

Schemerstad onderdeel van Signatures, cultuurweken Leiden

Schemerstad is onderdeel van Signatures, cultuurweken Leiden van Van 17 mei tot 9 juni 2014 zijn de Signatures, Cultuurweken Leiden. Het festival biedt drie weken lang een showcase van de Leidse cultuur. De stad fungeert als podium voor de tien evenementen die het hoofdprogramma vormen, de signature pieces van het cultuuraanbod van Leiden. Kijk hier voor meer info.

Schemerstad wordt georganiseerd door ProKwadraat en mogelijk gemaakt door stichting CTV Zuid-Holland, Cultuurfonds Leiden, gemeente Leiden, Fonds 1818 en het Prins Bernard Cultuurfonds.