ProKwadraat-Groespwijzer.nl was i.o.v. stichting CTV Zuid-Holland verwantwoordelijk voor de organisatie van Schemerstad, het unieke theaterevenement, dat dit jaar voor de zesde keer plaatsvond. Een buitje op de zondagavond kon de sfeer niet verstoren bij het enthousiaste publiek in de boten. Opnieuw was het een feest van voorstellingen, die stuk voor stuk warm ontvangen werden.

Tijdens drie uitverkochte avonden voer de carrousel van boten over de Leidse grachten om te genieten van prachtige theaterstukken, die Schemerstad kenmerken. De grappige voorstelling van John Schleipen, die bijzondere technische hoogstandjes vertoonde, werd opgevolgd door het poëtische GLAS van Blauwe Uur in de Hortus. Laura Liefting verzorgde een zeer komisch verhaal over een dame met een groot hart in en voor het Rode Huis aan het Rapenburg, terwijl spannende flamenco bij DOK2 weerklonk. Bij de Zijlpoort vertelden Judith Hazeleger en Koen Kreulen een mooi subtiel, maar triest verhaal op de begraafplaats. Onderweg ontmoette het publiek de Leidse dichteres Tessa de Swart en Jente Jong.

Aan het eind van iedere avond kwam het publiek vol van de indrukken weer uit de boten. Voor wie het de eerste kennismaking met Schemerstad was voerden verwondering en bewondering de boventoon, voor wie Schemerstad al kende was het weer een indrukwekkende en geslaagde editie.

Schemerstad is een onderdeel van Signatures, cultuurweken Leiden. Kijk voor het completer programma op http://portal.leiden.nl/nl/toerisme_vrije_tijd/signatures