Schemerstad 2016 zal weer plaatsvinden tijdens de Pinksterdagen: 13, 14 en 15 mei. Het theaterevenement waarbij het publiek langs de voorstellingen in de Leidse binnenstad vaart belooft indrukwekkende schoonheid, ontroerende verhalen en spannende beelden.

In 2016 zal het techno-cabaret Matroesjka weer een voorstelling geven. Na hun succesvolle voorstelling in 2013 zijn ze inmiddels doorgestoten naar de top. Zo zijn ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied 2015! Ook Jente Jong en Hiske Eriks keren terug na hun spraakmakende voorstelling op de Oude Rijn uit 2014, deze keer met een minder zware, maar niet minder boeiende kijk op modern leven.
Drie nieuwe theatermakers zullen acte de présence geven. Laurens de Groot vertelt, ondersteund door de projecties van Jos Agasi, bekend van Blauwe Uur, een ontroerend verhaal. Choreografe Lonneke van Leth verzorgt een prachtige dans, geïnspireerd op het schilderij Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden. En de Groningse kunstenaar Sije Kingma toont in projectie een duister en indrukwekkend verhaal over de woelingen in het onderbewuste van de mens.

Inschrijven kan nu: www.schemerstad.nl

Schemerstad maakt deel uit van Signatures, cultuurweken Leiden die van 13 t/m 29 mei 2016 in Leiden worden gehouden.