Ook dit jaar organiseert ProKwadraat weer de Singelpromenade in Leiden. Op zondag 16 september kan iedereen die zin heeft in de afwisselende wandeling van circa 6,5 kilometer deelnemen. De route van deze mooie groene wandeling loopt langs de binnenrand van de Leidse singels, waar hard gewerkt wordt aan de realisatie van het langste park van Nederland.

Tijdens de Singelpromenade is er op de route genoeg te zien en te horen en te bezichtigen. In de tuin van Museum Volkenkunde (ingang Morspoort) vindt de Singelpark Design Expo plaats. Deze tentoonstelling over het Langste park van Nederland is speciaal voor de Singelpromenade verlengd. Zes internationale bureaus voor landschaparchitectuur presenteren hun ideeën voor identiteit en samenhang in het Singelpark. Ook vind u er de beoordeling van de adviescommissie van de inzendingen.

Molen de Valk is tijdens de wandeling gratis te bezichtigen voor deelnemers. Vanaf de Molen heeft u een mooi uitzicht over dit deel van de stad. Laat u alles vertellen over het malen van het graan in de afgelopen eeuwen. De molen is open van 13.00 – 17.00 uur.In speeltuin de Doorbraak kan het blote voetenpad worden gelopen. Het is een ruim opgezette speeltuin waarin kinderen nog kunnen dwalen. Daarnaast ligt begraafplaats Groenesteeg, een groene begraafplaats, mooi gelegen aan de singel, waar onder andere de moeder van Vincent van Gogh begraven ligt. Als u uw weg vervolgt, kunt u in het Plantsoen genieten van de nieuwe fontein.Ook de Hortus Botanicus is gratis toegankelijk voor deelnemers. Momenteel wordt de grote kas achterin vervangen. Er staat al weer een framewerk. In de Hortus is veel meer te zien. Kijkt u eens binnen. De Hortus is open van 10.00 – 18.00 uur.
Jong en oud kunnen bovendien meedoen aan een fotospeurtocht. Er zijn foto’s gemaakt van gebouwen, gevels en andere zaken die u onderweg tegenkomt. Een leuke manier om de route intensief te bekijken.

Start en eindpunt in Kunstencentrum Haagweg 4
Het start- en eindpunt van de Singelpromenade is Kunstencentrum Haagweg 4. Hier ontvangt u per groep de routebeschrijving in de vorm van het boekje “De Singelpromenade”. Na afloop kunt u hier terecht voor een kop thee of koffie of een glas limonade. Ook kunt u de expositie “Schatten van de straat” bekijken.

Kaartverkoop en vertrek tussen 12.00 en 14.00 uur. Voorverkoop: € 5 voor volwassenen. Kinderen t/m 10 jaar: € 2. (Op de dag zelf € 6). Inschrijven en meer informatie www.singelpromenade.nl.