ProKwadraat-Groepswijzer.nl organiseerde 9 november de voorronde en 9 december de finale van het Leids Festival van het Levenlied. Het was negen jaar geleden dat Ray van der Heiden als laatste het Leids festival van het Levenslied won. Zaterdagavond was Robert van Hemert degene die aan het langste eind trok. 

In een sfeervolle goed gevulde Leidse Schouwburg was het oud-winnaar (2003) Stefan Mondial die het spits afblies. Samen met Robert Strijk en Elmar Bus vormde hij de jury van de 11e editie van het Leids Festival van het Levenslied. Tijdens de finale brachten Hugo Choufour, Schering en Inslag, Christa Kerdijk, Leidsche Henky, Randy Blommaert, Ray Benjamin en Robert van Hemert een klassiek en een eigen nummer. Het klassieke nummer werd bij alle artiesten begeleidt door het Trio Kees van Zantwijk. De jury ging nadat iedereen aan bod was het geweest in beraad om de winnaar te kiezen. Ondertussen liet Wesley Klein (winnaar in 2007) horen waarom hij een van de meest geboekte Nederlandstalige artiesten in het land is. De jury koos Robert van Hemert als winnaar van de avond en deze ontving uit handen van juryvoorzitter Elmar Bus de Mary Bey-bokaal en een cheque van € 750. Presentatie van de avond was in handen van Bart in ’t Veld en Frank van Leeuwen.

De organisatie kijkt terug op een succesvolle terugkeer van het Leids Festival van het Levenslied en is voornemens om iedere twee jaar de Mary Bey Bokaal uit te reiken en in het tussenjaar een ander Levenslied evenement te organiseren.

Het Leids Festival van het Levenslied is een initiatief van stichting CTV Zuid-Holland en werk georganiseerd door ProKwadraat-Groepwijzer.nl met medewerking van Smallbands.nl en de Leidse Schouwburg en werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Fonds 1818 en het WOZ-fonds.