De 8e editie van de Groepswijzer.nl LadiesWalk op zondag 19 april 2015 start in de museumtuin van  het Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 in Leiden. De organisatie is heel blij met deze mooie locatie. Er worden weer wandelingen uitgezet van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving. Opnieuw is er dit jaar de 5 kilometer,  een stadswandeling door Leiden onder leiding van een stadsgids van Groepswijzer.nl. Na afloop ontvang je de bekende goodiebag en is het mogelijk nog iets te drinken en naar de muziek te luisteren.
 
Volkenkunde unieke nieuwe startplek
Met de museumtuin van het Rijksmuseum Volkenkunde heeft de Groepswijzer.nl LadiesWalk een droomlocatie gevonden. Een prachtige tuin die ook nog eens op loopafstand van het station en diverse parkeerterreinen is gevestigd. Het voornemen van de organisatie en de museumleiding is om er een meerjarige verbintenis van te maken. Als je aan de LadiesWalk deelneemt, krijg je na de wandeling op vertoon van je routeboekje op de dag zelf de gelegenheid gratis het museum te bezoeken.

Stadswandeling door Groepswijzer.nl gidsen
Opnieuw is er dit jaar de 5 km. Een stadswandeling door de Leidse binnenstad onder leiding van een gids. Hoofdsponsor en stadswandelspecialist Groepswijzer.nl stelt gidsen beschikbaar die een aantal rondwandelingen verzorgen. Een groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers.

Het goede doel 
Ook dit jaar ondersteunt de Groepswijzer.nl LadiesWalk een goed doel. Van elke deelnemer gaat € 1 naar het goede doel.
Inschrijving
Inschrijven kan via de website www.activiteiten-leiden.nl  (voorverkoop € 9,50) of op de dag zelf, zondag 19 april, tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij de inschrijfkraam in de museumtuin van Volkenkunde voor €11,50. De stadswandeling met gids kan alleen bij voorinschrijving worden geboekt. Deze wandeling kost € 12,50. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.ladieswalk.nl