Op zondag 3 november 2013 werd in Leiden de derde Bokkenwandeling gehouden. Meer dan vierhonderd mensen wandelden langs zes cafés in de Leidse binnenstad. Alle cafés hadden een ander bockbier op tap en serveerden daar een passend hapje bij. 

Zie hieronder de leuke filmpjes van Hidde de Meij en Emile van Aelst  en zijn verslag op www.leidseglibber.nl.


De Bokkenwandeling startte vanaf 14.00 uur. Elke deelnemer ontving een uniek (bockbier)glas, een routebeschrijving, stempelkaart en zes bockbierbonnen en ging op pad voor de wandeling langs zes cafés. Tijdens de wandeling werden stempels verzameld die aan het eind van de wandeling resulteerden in een fraaie oorkonde en een leuke attentie. Tijdens de Bokkenwandeling worden bieren getapt van kleine Nederlandse brouwerijen, onder andere bockbier van: Leidsch Bier uit Leiden met het prijswinnende Pumkin, raising bock, het Brouwcafé uit Den Haag, Jopen Bier uit Haarlem, Klein Duimpje uit Hillegom, Texelse Bierbrouwerij van Texel, De Leckere uit De Meern-Utrecht, Bockbier van Stadsbrouwerij de Pelgrim Rotterdam, Hertog Jan uit Arcen en Brouwerij ‘t IJ uit Amsterdam. De volgende cafés zijn geselecteerd voor deelname: Café de Keyzer, Café Storm, Café L’Espérance, Café de Vergulde Kruik, Café In den Oude Marenpoort, Biercafé Lemmy’s, English Pub North End, Sociëteit de Burcht en Etablissement Einstein. In twee routes worden zes van deze negen cafés tijdens de Bokkenwandeling bezocht.

Meer informatie over bierwandelingen in Leiden op www.bierwandeling.nl.

Deelnemers en organisatie kijken al weer reikhalzend uit naar het volgende evenement: de Lentebierwandeling op zondag 11 mei 2014 te Leiden.