Verhalen van de stad

Drie top-gidsen van het gidsenteam van Groepswijzer.nl verzorgen deze middag een thematische wandeling door de binnenstad van Leiden.

Als onderdeel van Verhalen van de stad verzorgen drie van onze top-gidsen een thematische wandeling. Tijdens deze rondleiding met gids ontdekt u de prachtige Sleutelstad. Als u rondwandelt met een gids ontdekt u dingen waar u anders aan voorbij gaat. Een gids vertelt u ook de anekdotes uit de rijke geschiedenis van Leiden tijdens deze themawandelingen door de binnenstad. U kunt kiezen tussen verschillende themawandelingen:

Singelparkwandeling 13.00 tot 14.30 uur

Onze gids neemt u mee voor een wandeling langs een deel van het Singelpark. Startpunt: Startpunt: Groepswijzer.nl Meeting-point, Haagweg 8 Leiden (bij Stadsparkeerplan). U kunt hier ook uw auto parkeren.

Leiden in de 2e Wereldoorlog 13.30 tot 15.00 uur

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het eerste Leidse slachtoffer van het Nazi-regiem, een hele belangrijke Leidse bunker, een heftig bombardement op Leiden etc. Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

Criminineel Leiden 14.00 tot 15.30 uur

Onze gids, zelf oud-rechercheur vertelt u meer over misdaden uit de Leidse geschiedenis en de berechting van daders destijds. De moord op de stijfselbaan, valsemunterij, fraude, oplichting, pseudokoop, verduistering (in dienstbetrekking), vergiftiging het komt allemaal aan bod. Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

Meer aankomende evenementen…

Er zijn op dit moment geen aankomende evenementen.