Na het grote succes van verleden jaar kon het niet uitblijven: de de 100Bruggenloop Leiden krijgt een vervolg. Prokwadraat.nl organiseert op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 de tweede editie van dit actieve, sportieve buitenevenement. Op zaterdag zijn de wandelaars aan de beurt, de hardlopers verschijnen op zondag aan de start.

Maar liefst 100 bruggen telt Leiden. Sinds de voltooiing van het Singelpark, waarvoor speciaal nieuwe bruggen zijn gemaakt, is dat mooie, ronde aantal een feit.

Er zijn bruggen die je nauwelijks merkbaar passeert, maar er zijn ook een paar kuitenbijtertjes bij. Totaal 19 kilometers telt de route, en je overbrugt 28 Leidse grachten. Het is geen wedstrijd, al zijn er onder hardlopers altijd toch een paar competitieve deelnemers. Onderweg zie je historische gebouwen, oude grachten, parken, stadspoorten, havens en een gloednieuwe wijk met moderne architectuur. Je ademt de stad.

Wat een prachtige afsluiting van de zomer. Een sportieve bezigheid in de nazomerzon en honderden deelnemers met hetzelfde doel: genieten. Hoe bijzonder is dit.
Voor alle informatie kun je kijken op: 100bruggenloop. Hou de website en de socials in de gaten, binnenkort gaat de inschrijving van start.