Op zaterdag 25 september vindt de elfde editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit unieke evenement vaart het publiek tijdens de schemering in boten door de grachten van Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal. Theatraal Leiden op zijn best. 

Al tien keer eerder waren de singels en grachten van Leiden de toegangswegen tot het prachtige en bijzondere Schemerstad. Al twee keer eerder was de organisatie gedwongen het festival vanwege geldende maatregelen te annuleren. Maar nu toch één keer een ietwat verlate september-editie. Een ingetogen maar o zo prachtig en afwisselend programma met dans, muziektheater, cabaret, opera beeldende kunst en bewegingstheater. 

De verwondering 

Schemerstad is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende theaterevenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances, heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor meer en nieuwe verwonderaars die zich graag laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht. 

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Meer informatie over het festival, en het bestellen van kaarten, staat op www.schemerstad.nl