Deelnemers aan Schemerstad ontvangen donderdagmiddag een mail met laatste informatie. Zoals: tijd van aan boord gaan op de Apothekersdijk, denk aan warme kleding etc.

Zoektochten in de schemer van Leiden!

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september vindt de twaalfde editie plaats van het theaterfestival Schemerstad. Bij dit unieke evenement vaart het publiek tijdens de schemering en de daaropvolgende duisternis in boten door de grachten en singels van Leiden. Op de walkant vinden  unieke voorstellingen plaats. Theatraal Leiden op zijn best.

Altijd anders

Deze culturele botenparade barstte vorig jaar september uit zijn voegen als eendaags event. Dit jaar is Schemerstad er weer twee dagen. Twee dagen inspirerende theatrale zoektochten. Een afwisselend programma met groteske beelden op de Catharinabrug, een onderzoek naar stilte in het Plantsoen, een pikante opera op de Nieuwe Rijn, een extravagante rave op een nieuwe locatie aan De Rijn en een met videoprojecties gelardeerde ode aan melancholie, weemoed, Saudade en aan de onwetendheid over de koers die we in het leven varen in de Hortus.

De verwondering

Schemerstad is uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende theater evenementen van Leiden. De stad als decor is één van de veel genoemde bijzonderheden van dit festival. Door de uitzonderlijke opzet en jaren van kwalitatief sterke performances, heeft Schemerstad een grote schare vaste bezoekers aan zich weten te binden. Maar er is zeker ruimte voor meer en nieuwe publiek dat zich graag laten verbazen in de weerspiegelingen van het avondlicht.

Het publiek kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Meer informatie over het festival, aanvangstijden en het bestellen van kaarten, kunt u vinden op www.schemerstad.nl.