Heb je al eens stadswandeling met een van onze gidsen meegemaakt in Leiden. Graag maken wij je attent op ons evenement Verhalen van de stad/Leidse Draaiorgeldag waar je je kunt inschrijven voor een themawandeling in Leiden onder leiding van een van onze gespecialiseerde stadsgidsen. Maak je keuze:

verhalen van de stadSingelparkwandeling

13.00-14.30 uur
Startpunt: Groepswijzer.nl Meeting-point, Haagweg 8 Leiden (bij Stadsparkeerplan)

Loop een deel van het langste stadspark van Europa, ons eigen Leidse Singelpark. Beleef de stad eens van een heel andere kant. Een keertje niet de bekende verhalen, maar juist eens Leiden vanaf de buitenkant van de oude binnenstad leren kennen, steeds het water van de singels volgend.
Reserveer hier: Verhalen van de stad 


Leiden Tweede Wereldoorlog

13.30-15.00 uur
Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

Een groot bombardement in Leiden, de gevolgen van het Nazi regime voor de Leidse samenleving; ook Leiden heeft in de Tweede Wereldoorlog haar eigen geschiedenis geschreven. Wie heeft niet van familie of vrienden de ervaringen gehoord uit de jeugd van hun ouders en grootouders? Na deze wandeling ga je ze nog een beetje beter begrijpen.
Reserveer hier: Verhalen van de stad 


Crimineel Leiden

14.00-15.30
Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

Een oude stad heeft een lang verleden met criminaliteit, zelfs het lieflijke Leiden. Fraude, verduistering, valsmunterij en moord zijn ook aan de sleutelstad niet voorbijgegaan. Onze gids, een oud-rechercheur, weet hoe hij de verhalen moet vertellen. Laat je meevoeren, maar blijf wel op het rechte pad!
Reserveer hier: Verhalen van de stad

Tarief:

Voor deelname aan een wandeling betaal je slechts € 7,50.
Aanmelden is nodig via: Verhalen van de stad. Van harte uitgenodigd!


Meer te doen:

Onderweg spelen de Leidse draaiorgels op diverse plekken in de Leidse binnenstad: www.draaiorgeldag.nl of kun je meelopen met de Lentebierwandeling en proeven van heerlijke Lentebieren: www.lentebierwandeling.nl.