Het Leidse organisatiebureau van groepsuitjes Groepswijzer.nl heeft voor het nieuwe seizoen ook een maritieme versie van de succesvolle Broodje Aap wandeling ontwikkeld.

Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is nou een broodje aap en wat is echt? Leiden kent vele verhalen. Onder leiding van een gids, een geboren verteller, gaat u per boot langs een aantal locaties waar de gids een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? De deelnemers worden uitgedaagd om vast te stellen of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. De gids maakt het de deelnemers niet makkelijk; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om te overtuigen. Het ‘Bootje Aap’ is een bijzondere manier om een rondvaart te maken, want steeds zal de groep de oren en ogen gespitst moeten houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar waar gebeurd.

Natuurlijk is er de mogelijkheid om van deze rondvaart een competitie maken voor de groep: wie blijkt uiteindelijk de goedgelovige Thomas te zijn en wie is de scherpzinnigste luisteraar?

Meer informatie op www.groepswijzer.nl.