DORDRECHT – Na Leiden en Den Haag heeft Dordrecht ook een Broodje Aap wandeling. Een wandeltocht georganiseerd door Groepswijzer.nl voor groepen waarbij de deelnemers goed moeten luisteren en bepalen of het verhaal waar of niet waar is.
Broodje aap is de term die gebruikt wordt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar waar toch veel mensen in blijven geloven. Of zijn ze misschien wel waar? Wat is een broodje aap en wat is echt? Dordrecht kent vele verhalen. De groep gaat op pad met een gids, een geboren verteller, die u bij een aantal locaties een verhaal zal vertellen. U hoort over die vindingrijke pastoor, die een heel bijzondere manier had om zieltjes te winnen. En natuurlijk hoort u over de bijnaam “schapekoppen” die Dordtenaren met trots dragen. Maar is het allemaal waar? Het is aan u om te besluiten of het te gek is voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. En vanzelfsprekend zal uw gids het u niet makkelijk maken; alle middelen van de vertelkunst worden ingezet om u te overtuigen.

De Broodje Aap wandeling is een leuke manier om met een groep een stadswandeling te houden, want steeds zal uw groep de oren en ogen gespitst moeten houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar waar gebeurd. Natuurlijk is het mogelijk om van deze wandeling een competitie ge maken voor de roep: wie blijkt uiteindelijk de goedgelovige Thomas te zijn en wie is de scherpzinnigste luisteraar? Groepswijzer.nl organiseert al jarenlang originele groepsuitjes in de hele randstad. Klik op de link voor meer informatie over de Broodje Aapwandeling Dordrecht.