Woensdag 22 augustus werd de fietspuzzeltocht Polderganzenbord Kaag en Braassem gelanceerd. Gebaseerd op de succesvolle formule van het Stadsganzenbord ontwikkelde ProKwadraat een puzzeltocht op de fiets in opdracht van de Stichting Kaag en Braassem Promotie en de gemeente en met hulp van de Provincie Zuid-Holland.

Kaag en Braassem is misschien wel het meest Hollandse gebied van Nederland. Waar vind je zoveel molens, zo’n puur Hollandse geschiedenis over de strijd tegen het water, droogleggingen en polders? Met het groepsarrangement Polderganzenbord heeft ProKwadraat, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van toeristische uitjes, die geschiedenis zichtbaar gemaakt.

Wie het Polderganzenbord gaat fietsen krijgt een vragenlijst en een grote historische plattegrond. De weg vinden is niet zo moeilijk, want de knooppunten staan genoemd. “Maar je moet ook de plek vinden waar je een opdracht moet uitvoeren en dat vereist soms dat je goed om je heen kijkt,” aldus Frank van Leeuwen van ProKwadraat. “Dat is ook de charme van het Polderganzenbord,” vervolgt hij, “de vragen en de opdrachten dwingen je om je omgeving aandachtig in je op te nemen. Zo ontdek je allerlei verrassende details, die je veel vertellen.”

“Als promotieclub zijn we erg blij met initiatieven zoals het Polderganzebord” vertelt Arjan Bakker, marketeer voor de stichting. “Het spel vertelt een verhaal, dat je daadwerkelijk beleeft op de fiets, met elkaar. Het belichaamt wat ons betreft precies de boodschap, Beleef het verhaal van Kaag en Braassem. We zijn trots op de samenwerking en het resultaat”

En wat kom je dan zoal te weten als je deze mooie tocht tussen Kaag en Braassem fietst? Het Polderganzenbord gaat over veenwinning, over de Waterwolf, die steeds meer land veroverde, over molens en natuurlijk ook even over Joop Zoetemelk. En wie de plattegrond goed bestudeert ziet dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is sinds de 17e eeuw. Maar er moet ook nog gezocht worden naar tien verschillen in een schilderij van Jan van Goyen en ook een kruiswoordraadsel doet de hersenen  kraken. Het Polderganzenbord is een grappige, afwisselende puzzeltocht door een prachtig gebied, dat garant staat voor een geslaagd groepsuitje.

Het Polderganzenbord is onderdeel van een uitgebreider aanbod aan groepsarrangementen in Kaag en Braassem, ook ontwikkeld door ProKwadraat. Of het nu gaat om rondvaarten, een schooiertocht, waarbij je je eigen kostje bij elkaar schooiert of een pubquiz, het kan allemaal in Kaag en Braassem.

Het Polderganzenbord en alle andere groepsuitjes in Kaag en Braassem zijn te vinden op www.rondomkaagenbraassem.nl en kunnen geboekt worden via www.groepswijzer.nl