LAFV Photowalk Leiden – 20 augustus 2022

logo-prokwadraat-groepswijizer

Op 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie. Daarom organiseert de 100-jarige LAFV in samenwerking met ProKwadraat op zaterdag 20 augustus vanaf 13 uur een photowalk door de Leidse binnenstad. Onder leiding van ervaren fotografen van de LAFV kunt u op pad om de kneepjes van het fotograferen in de stad beter te leren. In groepjes van maximaal 10 personen leiden we u langs verrassende foto-objecten De foto’s worden direct na afloop besproken. Een deskundige jury kiest daaruit de beste drie die met een prijs worden beloond. Bovendien krijgt iedereen een leuk aandenken aan deze fotowandeling. Deze bijzondere tocht kost u slechts € 5. U kunt zich hier aanmelden.

 

Voor wie?

Een photowalk is een wandeling met uw smartphone of camera waarbij u de omgeving fotografeert onder begeleiding van een ervaren fotograaf. Deze photowalk door Leiden is een leuke manier om fotografisch aan de slag te gaan. Tijdens deze wandeling leert u ”beter” te kijken wat interessant is, en tevens kunt u optimaal oefenen met foto’s maken onderweg. Het maakt niet uit of u een beginnend fotograaf bent en voornamelijk met uw smartphone plaatjes schiet of dat u een gevorderde fotograaf bent en op pad gaat met een serieuzere camera.

Wat gaan we doen?

We nodigen U uit om ieder fotografisch interessant onderwerp tijdens de route te fotograferen. Dat kan zijn de natuur in de stad, straatfotografie, of de veelzijdige architectuur die de binnenstad van Leiden rijk is. In de route zijn bovendien vier locaties opgenomen, waar u een bijzondere foto kunt maken (zie ook de plattegrond):

Het Rembrandtplein

Rembrandt van Rijn staat bekend als de meester van het licht. U kunt hier geheel in de stijl van Rembrandt een waar fotografisch schilderij maken.

Het Gerecht

Met kleding en attributen kunt u een ludiek portret maken van een actrice of u kunt zelf als een personage acteren in een straattheater.

De Burcht

Hier speelt de Slechte Band, die u fotografisch kunt vastleggen, al dan niet met het publiek en de omgeving.

Het Kiekpad

Hier staat het monument ter herinnering aan de Leidse fotograaf Israël David Kiek (1811-1899), de uitvinder van het ‘kiekje’. Een mooie locatie voor een groepsfoto, zoals Kiek dat deed in de 19de eeuw.

Programma

 

13 uur Aanmelden bij Café Leidse Lente, Haagweg 4, Leiden
13.15 uur Start photowalk
15.15 uur Einde photowalk bij Café Leidse Lente en inleveren foto’s
15.30- 16.30 uur De jury beoordeelt de foto’s. Ondertussen kunt u genieten van een drankje en een hapje
16.30 uur Prijsuitreiking door juryvoorzitter en presentatie beste foto’s
17.00 uur Afscheid met een leuk aandenken