Bekijk Leiden door je lens tijdens de LAFV Photowalk

Op 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie. Daarom organiseert de 100-jarige LAFV in samenwerking met ProKwadraat op zaterdag 20 augustus vanaf 13 uur een Photowalk door de Leidse binnenstad. Onder leiding van ervaren fotografen van de LAFV gaan de deelnemers op pad om de kneepjes van het fotograferen in de stad beter te leren. In groepjes van maximaal 10 personen  worden ze langs verrassende foto-objecten geleid. De foto’s worden direct na afloop besproken. Een deskundige jury kiest daaruit de beste drie die met een prijs worden beloond. Bovendien krijgt iedereen een leuk aandenken aan deze fotowandeling. Deze bijzondere tocht kost € 5 per persoon. 

De LAFV Photowalk

Een photowalk is een wandeling met uw smartphone of camera waarbij de omgeving onder begeleiding van een ervaren fotograaf wordt gefotografeerd. De LAFV Photowalk door Leiden is een leuke manier om fotografisch aan de slag te gaan. Tijdens deze wandeling leert de deelnemer ”beter” te kijken wat interessant is, en kan optimaal oefenen met foto’s maken onderweg. Dat kan zijn de natuur in de stad, straatfotografie, of de veelzijdige architectuur die de binnenstad van Leiden rijk is. In de route zijn bovendien vier locaties opgenomen, waar een bijzondere foto gemaakt kan worden in de stijl van Rembrandt, van straattheater, groepsfoto bij het Kiek-monument en het optreden van de Slechte Band. De LAFV Photowalk is geschikt voor de beginnend fotograaf die voornamelijk met een smartphone plaatjes schiet en de gevorderde fotograaf die op pad gaat met een serieuzere camera.

LAFV 100 jaar

In 2022 bestaat de LAFV 100 jaar, om precies te zijn: op 24 november 1922 werd de LAFV opgericht in een van de zaaltjes van het gebouw van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen aan het Steenschuur in Leiden. In het kader van dit jubileum worden tal van activiteiten georganiseerd zoals Exposities, Fotowedstrijden, Symposia en deze Photowalk.

Inschrijven en meer informatie

Meer informatie over de LAFV Photowalk en om in te schrijven kunnen belangstellenden terecht op https://www.prokwadraat.nl/lafv-photowalk-leiden.