Op zaterdag 16 april gaat de Muziekboot weer te water als afstapact van de Biggg muziekactiviteiten. Gezellige semi akoestische formaties met zeer afwisselede muzikale stijlen. Geen oorverdovende DJ’s maar muziek met een bepaalde mate van vakmanschap en plezier en sfeer. Komend weekend is het de beurt aan de populaire saxofonist (en ras-artiest) Wouter Kiers. Hij staat bekend als de Leidse Dulfer, met zijn opvallende witte kuif en stevige tenor-sax-sound zorgt hij altijd voor veel muzikaal vermaak. Het trio bestaat verder uit meester-bassist Robin Koerts en de geweldige jazz gitarist Jeen Rabs.

De muziekboot zal dit jaar minstens vier keer uitvaren: 21 Mei met “de Slechte Band” (gezellige meezingers), 16 juli Cuban Latin Trio Caney (authentieke Cubaanse muziek in de stijl van de Buena Vista Social Club), 18 september Pianist Zanger Lodewijk vd Linden (crazy Piano-achtige act, verzoeknummer zijn van harte welkom). Aanvang +/- 13.30 uur kom gezellig naar de binnenstad en neem een terrasje dan komt de muziekboot van zelf voorbij.

De Biggg muziekboot wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiden, Centrummanagement, de Leidse Rederij en Nautisch Genootschap de Jantjes en is een initiatief van stichting CTV Zuid-Holland, ProKwdraat en Smallbands.

Meer BIGGG activiteiten op programma

Onder de paraplunaam ‘Biggg’ organiseren Frank van Leeuwen (ProKwadraat) en Willem Kiewiet de Jonge (Smallbands) dit jaar meerdere muziekactiviteiten: Muziekboot – za 16 april, za 21 mei, za 16 juli en zo 8 sept, Singelpark festival – zo 12 juni 2022, Muziek in de wijk – za 24 april 2022 en het Leiden Legends Festival – zo 13 november 2022.

Voor een bruisende Leidse binnenstad!

Met deze optredens willen wij laagdrempelig ambachtelijk muziekaanbod creëren voor een breed publiek en de Leidse binnenstad na de corona-tijd weer laten bruisen zonder overlast te veroorzaken.

Meer informatie op www.biggg.nl