Biggg Singelpark Festival

Op 12 juni 2022 organiseren Frank van Leeuwen en Willem Kiewiet de Jonge het Biggg Singelpark Festival.  Sfeervolle concertjes, poëzie en theateracts in op verschillende punten in het prachtige Singelpark te Leiden. Dit jaar in het Blekerspark, Ankerpark, Lakenpark en Huigpark. Het bezoek aan de concertjes is prima te combineren met een wandeling (het Singelpark is ongeveer 7 km) door het Singelpark. De muziekstijlen zijn verrassend (van wereldmuziek tot klassiek, pop en jazz) waarbij ook een aantal Leidse artiesten acte de préséance zullen geven. Ook is er een speciaal kinderprogramma. Het festival duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Uitsmijter deze editie is de Tiny Little Bigband met Franklin Brown die op het podium in het Ankerpark zijn opwachting zal maken.

Programma

Huigpark – Podium 1: Pianist-Zanger Lodewijk – allround Pop repertoire, Crazy Piano-achtige act (verzoeknummers van harte welkom)

 

Huigpark – Podium 2: Klezmer Trio  Papirozn – Balkan, Arabische, Afrikaanse en Jazz en Popmuziek invloeden vinden we allemaal terug in de smeltkroes die Klezmer (of Joodse Volksmuziek) heet.

 

Huigpark – Podium 3: Poets-corner drie Leidse dichters: Charles Schouten, Walter Schrader en Martin Aart de Jong, lezen voor uit eigen werk. Het geheel wordt muzikaal omlijst door het Duo Verkijk (vader en dochter Paul Verkijk – akoestische gitaar en Stella Verkijk – accordeon).

 

Blekerspark – Podium 4: Chris Koenen Y sus Blues Caballeros. Leidse pop en blues legende Chris Koenen speelt met zijn kwartet onvervalste blue-grass.

 

Blekerspark (bij ingang begraafplaats) – Podium 5: Cuban Trio Caney. Dit akoestische trio speelt traditionele Cubaanse muziek in de traditie van bijvoorbeeld de Buena Vista Social Club.

 

Ankerpark – Podium 6: Tiny Little Bigband (Franklin Brown – vocals, Sander Tournier – piano, Patrick Hemelrijk – contrabas en Rene de Winter – drums) is één van Nederlands meest populaire combo’s. Met hun American Songbook repertoire doen ze de tijden van Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. herleven. Hoewel ze maar een kwartet bezetting zijn klinken ze met regelmaat als een heuse bigband. Deze band moet je gezien en gehoord hebben!!!

 

Ankerpark – Podium 7: Kinder Circus Workshop. Voor de Kids is er tijdens dit festival naast muziek ook veel te beleven middels een Circus Workshop. Hier kunnen ze jongleren, koorddansen en nog veel meer.

 

Lakenpark – Podium 8: Meezingen met Mary (met leden van de Slechte Band) één van de Leidse muzikale iconen is natuurlijk Mary Servaas alias de Zangeres Zonder Naam – dus als je van zingen houdt kom dan vooral naar het Lakenpark (nabij de Bank Zonder Naam). Onder leiding van de legendarische (en super gezellige) Slechte Band uit Leiden worden er bekende meezingers uitgevoerd (boekjes met teksten zijn aanwezig). Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!

Biggg Muziek Festivals

Biggg is de verzamelnaam van een aantal muziekfestivals die door Frank van Leeuwen (ProKwadraat) en Willem Kiewiet de Jonge (Smallbands) in Leiden worden georganiseerd. Naast het Biggg Singelparkfestival organiseert het duo dit jaar ook Biggg Muziek in de Wijk, de Biggg Muziekboot, en het Biggg Leiden Legends Festival (13 november, Scheltema). 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.biggg.nl