Leidenlegends.nl, platform voor clips van Leidse musici en andere kunstenaars

Gedurende de uitzonderlijke periode van het Corona Virus werkt een deel van de bevolking keihard (zorg, onderwijs etc.). Terwijl andere bedrijfstakken gedwongen stil komen te liggen (horeca, evenementen, reisorganisaties, concerten en theaters). In Leiden en omstreken wonen en werken een boven gemiddeld aantal uitstekende musici en kunstenaars. Deze mannen en vrouwen hebben, middels creatief thuiswerken, een serie korte YouTube filmpjes gemaakt met de bedoeling om wat verlichting zorgen in deze bizarre tijden.

Op verzoek van stichting CTV Zuid-Holland hebben Frank van Leeuwen (ProKwadraat) en Willem Kiewiet de Jonge (Smallbands.nl) deze filmpjes verzameld en overzichtelijk gepresenteerd op de gloednieuwe website www.leidenlegends.nl. Tijdens de Corona crisis en daarna zal deze site een platform zijn voor video-uitingen van Leidse legendes! Naast musici zullen ook uitingen van andere kunstenaars een plek vinden zodat de site kan uitgroeien tot een presentatieplatform voor kunstenaars in de regio Leiden.

Op LeidenLegends,nl zijn de clips te vinden van Baars en ‘t Hart, Wouter Kiers, The Remote Brass band, Rolf Delfos en Licks & Brains, LOS Nederpopcovers, Bingham Boys, Lo van Gorp, Karel Boehlee en Jeroen Vierdag, Peer van den Burgh, Agnes Housmuller en Reinier Sijpkema. Velen zullen volgen.

Neem een kijkje op www.leidenlegends.nl www.leidenlegends.nl