Christa Kerdijk heeft de 12e editie van het Leids Festival van het Levenslied gewonnen. Met haar vertolking van ‘Samen zijn’ en ‘Mexico’ ging zij naar huis met de Mary Bey Bokaal.

De sfeervolle Leidse Schouwburg was het toneel van de 12e editie van het Leids Festival van het Levenslied. De avond werd afgetrapt door Marco den Hollander die de goedgevulde zaal in de juiste stemming bracht. Daarna was het de beurt aan 11 finalisten Schering en Inslag, Leendert Oostveen, Patricia Danckaart, Barry van Straten, Schuurink, Maarten de Kruiff, Danny Zuijderwijk, Kiki Blokx, Christa Kerdijk, John van Tongeren en R&B om de jury bestaande uit Yvonne van Delft, Mirjam Flik, Elmar Bus en Ser Ozdemir te overtuigen. Tijdens het juryberaad zorgde Kees Haak (zoon van Nico) er met een swingende potpourri voor dat de zaal niet stil kon zitten. De publieksprijs ging naar Kiki Blokx en de Mary Bey Bokaal werd gewonnen door Christa Kerdijk. De winnares wint tevens een professionele plaatsopname en mag een betaald optreden verzorgen tijdens de volgende editie. Hiernaast ontving zij een door Ingrid Moerman beschikbaar gesteld fraai gestoffeerd ‘wisselboek’ over de Zangeres Zonder Naam wat zij volgend jaar na lezing mag inleveren.

De organisatie bestaande uit Frank van Leeuwen en Hugo Choufour kijkt terug op een zeer geslaagde finale-avond en dankt de artiesten, de Leidse Schouwburg, de gemeente Leiden, Fonds 1818 en alle vrijwilligers.