Het Mary Bey jaar is zondagmiddag geopend met een hommage van finalisten van het Leids Festival van het Levenslied in de Leidse Schouwburg. Het massaal opgekomen publiek deinde zondagmiddag mee op de liedjes van de Zangeres Zonder Naam. Robert van Hemert beet de spits af als winnaar van de editie van 2017, waarna Er Welt Een Traan, Karel Kaasschaaf, Stefan Mondial, de Slechte Band en Harmina als de Zangeres Zonder Naam het publiek ruim lieten meezingen.

Het feestjaar werd vervolgens officieel geopend door wethouder Yvonne van Delft door te klinken met nieuwe bier ‘Bittere Tranen’ met initiatiefnemer Frank van Leeuwen, presentator Pierre en de brouwer r Jan Willem Fukkink. In de foyer konden alle bezoekers daarna proeven van het nieuwe bier dat binnenkort bij de Leidse slijters verkrijgbaar is.

Gedurende 2019 wordt uitgebreid stilgestaan bij het feit dat 100 jaar geleden de Zangeres Zonder Naam in Leiden werd geboren. De Leidse Draaiorgeldag, Verhalen van de Stad op 7 april 2019, de opening van het seizoen van het Openluchttheater Leidse Hout op 11 mei 2019 en het Leids Amateurkunst festival op 8, 9, 10 november 2019 staan in het teken van de Zangeres Zonder Naam. Het jaar wordt afgesloten met de finale van de tweejaarlijkse talentenjacht het Leids Festival van het Levenslied op 30 november 2019 in de Leidse Schouwburg.

Meer informatie over het themajaar is te vinden op www.zzn100.nl.