Het is altijd leuk om een evenement te organiseren waar veel mensen plezier aan beleven. Dat was zondag weer het geval met de 13e Bokkenwandeling door Leiden.

De weersvoorspellingen zagen er aanvankelijk niet goed uit maar de bierwandelaars van de 13e Bokkenwandeling werden gespaard. Honderden bierwandelaars maakten een smakelijke rondgang in een van de vier routes langs zes verschillende routes en proefden daar een bockbier van een kleine Nederlandse brouwerij. De cafés die meededen waren: Grandcafé de Burcht, Einstein, Fat Pelican, De Kroeg, ‘t Centrum van Melzen, Lemmy’s, De Valk, De Bonte Koe, Plantage, Nobel, Veste, De Vriend, Wapen van Leiden, English Pub North End, Brandewijntje, Pakhuis, Vi-King, L’Esperance, Van Hout, Jantje van Leyden, Keyzer, De WW, Schommelen en Pronck. De Bockbieren die geschonken werden waren afkomstig van de volgende brouwerijen: The Sisters Brewery, Brouwerij BE+ER, Rebel Brouwerij, t Uiltje Haarlem, Kompaan, Pronck, Brouwerij Hoop, Brouwerij de Eeuwige Jeugd, X Brewing, Brouwerij de Moersleutel, Stadsbrouwerij de Koperen Kat, Brouwerij Stadshaven Rotterdam, Brouwerij Jokkebrok, Brouwerij Roem, Brouwerij Van Moll, Brouwerij de Molen, Julianabrouwerij, Brouwerij Blauwe IJsbeer, Brouwerij Breugem, Brouwerij de 12 Stuyvers, Brouwerij Klein Duimpje, Brouwerij Blauwe IJsbeer, Brouwerij de Molen, Brouwerij de 7 Deugden.

Na afloop sturen bij elk evenement een enquête naar de deelnemers. We werden deze editie beloond met een dikke 8! Altijd lekker natuurlijk. Het volgende bierevenement is het Winterbierfestival Leiden op zondag 28 januari 2024 in Scheltema.