7 april 2019 Verhalen van de stad en Leidse Draaiorgeldag

Voor de vierde keer organiseert ProKwadraat op zondag 7 april 2019 het verhalenfestival ‘Verhalen van de stad’ dat deze keer ook weer omlijst wordt door de muziek van de Leidse draaiorgels. Wandelen, levenslied, historische binnenstad, muziek? Beleef het komende zondag 7 april! Want dan spelen er tussen 13u en 16u in Leiden weer Verhalen van de Stad: straattheater geïnspireerd op markante Leidse personen en bijzondere gebeurtenissen. Dit jaar staan alle scènes in het teken van de Zangeres zonder Naam. Al het toneel speelt zich af in het gebied rondom de Hooglandse Kerk. Graag tot dan!

Gratis straattheater over Zangeres Zonder Zaam

Op zondag 7 april vindt in het centrum van Leiden een nieuwe editie plaats van Verhalen van de Stad: gratis straattheater, gebaseerd op bijzondere plaatsen en mensen uit de geschiedenis van Leiden.

Verhalen van de Stad 2019 staat in het teken van de Zangeres zonder Naam. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze Koningin van het Levenslied in Leiden werd geboren. Op deze dag worden vier scènes gespeeld, geïnspireerd op haar leven, maar vooral door de liederen en teksten die ze ten gehore bracht. Vier scènes over de momenten in het leven die ze zo vaak bezong: kind zijn, verliefd zijn, scheiden en doodgaan. Met uiteraard heel veel muziek van de Zangeres! De scènes zijn tussen 13.00 – 16.00 uur te zien in het gebied rond De Burcht en de Hooglandse Kerk.

Meer info: www.verhalenvandestad.nl

Leidse Draaiorgeldag

De Leidse Haarlemmerstraat en het plein voor de Hooglandse kerk vormen ook dit jaar het decor van de Leidse draaiorgeldag. Leidse draaiorgels spelen om beurten liedjes van vooral de Zangeres Zonder Naam als eerbetoon aan de Koningin van het Levenslied die 100 jaar geleden in Leiden werd geboren.

Meer info: www.draaiorgeldag.nl